5 rutes ciclistes per Mallorca des de Lloseta

Lloseta és un punt d’inici extraordinari per a moltes i variades excursions amb bicicleta. No en va el municipi ha rebut el distintiu de Cycling Friendly com a reconeixement al seu interès i vocació per donar servei al turisme esportiu de ciclistes.

La pàgina ciclismoenmallorca.com ha incorporat recentment al seu llistat de rutes fins a 5 noves que tenen com a punt de partida a Lloseta. Totes elles tenen recorreguts, desnivells i paisatges molt diversos, la qual cosa permet a un ciclista prendre com a base Lloseta per descobrir bona part de Mallorca.

La primera ruta té com a destinació el far de Formentor, un dels llocs més idíl·lics de Mallorca. Això si, l’excursió, de 121 quilòmetres és molt exigent pel seu desnivell i solament apta per a cames entrenades. Com a compensació, els que s’atreveixin amb ella, gaudiran d’uns paisatges de somni.

Un altre gran desafiament pels més entrenats és la ruta fins a Sa Calobra. Es tracta d’un recorregut de 117 quilòmetres per a autèntics valents.

Amb sortida des de Lloseta, i després de passar per un primer port que és el més concorregut pels cicloturistas que visiten Mallorca, com el Coll de sa Batalla, ens dirigirem cap a Sa Calobra. Després de gaudir d’unes de les voltes ciclistes més famoses del món, seguirem pujant el Puig Major per la zona dels embassaments de Gorg Blau i Cúber.En la volta a Lloseta encara ens queden dues grans dificultats: el Coll de Sóller i el Coll d´Honor.

sacal
Un recorregut de perfil intermedi podria ser el de Lloseta fins a San Salvador, no tant per la seva longitud ja que arriba als 114 quilòmetres sinó per la seva suavitat. En aquesta excursió es travessa tot el Pla de Mallorca passant per Sencelles, Lloret, Montuïri, Porreres i Felanitx per arribar a la pujada del Puig de Sant Salvador com a colofó. La volta es fa en part per vies diferents a través d’Algaida.

Pels quals vulguin simplement un passeig agradable amb bicicleta tenen l’opció de la ruta fins al preciós poblet de Marratxinet utilitzant com a guia el Camí donis Raiguer per a l’anada i el Camí vell de Muro per a la volta. Una gran opció per descobrir el paisatge de la comarca amb una carretera pràcticament sense desnivells llevant l’arribada a Marratxinet.

La Ruta de s’Oliva és una altra opció molt atractiva per als iniciats o els que busquen una jornada per desentumir les cames i descansar sense una aturada. Són 31 km amb un paisatge molt bonic caracteritzat pels camps d’oliveres a peu de muntanya en els quals, des de Lloseta es passa pels pobles de Mancor, Binibona i Campanet i també per la ciutat d’Inca.

Leave a comment