Lloseta ha estat bressol sempre de bona gastronomia lligada a la tradició mallorquina. Durant els últims anys s’ha convertit en un lloc de pelegrinatge per als amants de l’alta gastronomia. Això ha estat possible gràcies a dos establiments amb força i molt consolidats com són Restaurant Can Carrossa i fins no fa molt Santi Taura, als quals s’ha sumat els darrers anys Restaurant Tomeu Lassio.

Els tres tenen molts elements en comú però també les seves diferències a l’hora d’interpretar la cuina. Per començar tenen al davant tres xefs que practiquen una cuina d’autor. A més hi ha una veneració enorme per tenir cura del producte local i per la cuina de temporada.

Entre els tres restaurants hi ha una relació molt peculiar ja que Joan Abrines, xef de Can Carrossa des de fa molts anys va ser un dels mestres que va inspirar al conegut xef local Santi Taura que ha traslladat el seu establiment a Palma.. D’altra banda Tomeu Lassio és l’últim exponent de la cuina a Lloseta. Aquest jove es va formar a les ordres de Santi Taura i ara vola sol al seu restaurant amb una proposta en la que posa en valor el producte local de qualitat i les elaboracions senzilles i properes pero plenes de matisos..

Però a Lloseta podem trobar també cuina tradicional i senzilla en qualsevol bar de la localitat. Els “variats”, les tapes típiques mallorquines on es barregen moltes elaboracions, són un clàssic però també hi trobem establiments que ofereixen possibilitats variades per a tots els gustos i butxaques.

El Cardenal

El Cardenal

Si hi ha un producte gastronòmic característic de Lloseta aquest és el cardenal o cardinal, que ha pres fama com a postres excel·lent en tota l'illa. L'origen de com es va crear aquest dolç lleuger i esponjós és incert. El real és que procedeix del Forn de Baix, la botiga més antiga del poble, que l'ha produït amb fidelitat des de fa més de 60 anys. L'autoria de la recepta correspon a Gabriel Pou si bé actualment Pedro Coll li ha donat un toc personal. Un dels aspectes donen una aurea de misteri i autenticitat a aquestes postres és que la recepta original és secreta i la patent obra en mans del Forn de Baix. El cardenal és un pastís de forma allargada format per dues capes de pa de pessic extremadament esponjós entre les quals es munta merenga, sobre elles va una capa de nata i una altra cobertura de massa molt dolç. Una autèntica delícia que, això sí, s'aconsella consumir freda per la seva composició.

Restaurants

Bar Bestard

Bar Bestard

Ubicat al centre de Lloseta des de l’any 1931, el Bar Bestard és un històric punt de trobada del poble de Lloseta.

Llegir més...
Bar Toni

Bar Toni

Al Bar Toni de Lloseta som especialistes en preparar tapes i variats. Xampinyons, pilotes en salsa, pica pica, ensaladilla , croquetes… plats preparats com marca la tradició de les illes…

Llegir més...
Bar Es Cocó

Bar Es Cocó

El Bar es Cocó deu el seu nom a la seva ubicació en una de les principals avingudes del poble de Lloseta. Entre la gran varietat de plats que elaboren…

Llegir més...
Bar Ca Na Rosa

Bar Ca Na Rosa

Bar Ca Na Rosa ofereix berenars variats, tapes i canyes a 1 euro i cada divendres vespre hi trobareu un menú de 9 euros. A més és el centre juvenil

Llegir més...
Celler Sa Plaça

Celler Sa Plaça

El celler Sa Plaça és un restaurant típic mallorquí on es pot degustar cuina tradicional de la illa. Entre les especialitats hi ha les costelles de mè.

Llegir més...
Es garum

Es garum

El restaurant sa cotxera és un espai que destaca per la seva cuidada decoració interior, en ell podreu gaudir de plats típics de la cuina mallorquina.

Llegir més...
Can Carrossa

Can Carrossa

Celler Ca’n Carrossa ha format part de la mateixa família per més d’un segle i el restaurant ara el porta Joan Abrines.

Llegir més...