L’espectacle dels ametllers en flor a Lloseta

ametller lloseta 1

Ha arribat el moment de gaudir d’un dels paisatges més extraordinaris que pot oferir Mallorca al llarg de l’any. Setmanes després del fred i d’algunes nevades hivernals es posa sobre el camp un altre tipus de nevada. Un mantell blanc, a poc a poc, es va estenent a Lloseta així com a la comarca del Raiguer i en altres zones de l’Illa.

Es tracta de la floració dels ametllers, un fenomen que atreu cada vegada a més visitants a la nostra terra en aquesta època i durant tot el mes de febrer en què se sol allargar aquest espectacle per als sentits. No de bades aquesta imatge ha inspirat a moltíssims artistes.

L’ametller, procedeix d’Àsia i va ser introduït pels romans en Occidents. A Mallorca va tenir un paper secundari fins a principis del segle XX, quan substituí en moltíssims llocs a la vinya destrossada per la plaga de la fil·loxera. Des de llavors ha estat part del paisatge, de la gastronomia i de l’economia local. Curiosament és el primer dels arbres caducifolis en florir a finals de l’hivern. Això es deu a la seva ràpida reacció a les pujades de temperatures.

Es pot gaudir d’aquests paisatges de múltiples maneres. Per començar i quan la floració ja s’ha estès es pot pujar a alguna posició d’alçada per veure tot el camp blanc. A Lloseta es pot anar al Puig accedint de forma còmoda amb cotxe.

Una altra de les possibilitats és agafar la bicicleta i perdre’s per les moltes rutes de carreteres secundàries que hi ha flanquejades per milers d’ametllers. Prendre la ruta cap a Alaró, cap a Inca o cap a Biniamar i Selva són idees més que interessants per no perdre detall de com el blanc dels ametllers modela de forma diferent i cridanera el paisatge de la zona.

ametller lloseta 2

Si vos agrada simplement passejar, les opcions per gaudir del paisatge són nombroses. Una de les rutes més clàssiques seriosa agafar la carretera cap a Alaró i després continuar pel camí d’Almedrà en el que és l’inici de la clàssica excursió als Tossals Verds. Un passeig còmode amb les vistes de la Serra de Tramuntana com a fons.

Igualment mereixen menció a hores d’ara altres recorreguts per Lloseta per al passeig com el Camí Vell cap a Inca o el Camí des Raiguer que travessa tota la comarca fins a Santa Maria. L’ametller està molt present sempre en aquests llocs.

Leave a comment