Lloseta entra a la Ruta de Pedra en Sec

Lloseta és un paradís per als amants de l’excursionisme. La seva proximitat amb la serra de Tramuntana la converteixen en una base perfecta per a escometre algunes de les excursions més vistoses.

Ara, a més, el municipi passarà a integrar-se en la Ruta de Pedra En Sec, el traçat excursionista més conegut de Mallorca i un dels més importants d’Espanya pel seu bellesa, contrastos i riquesa natural i arquitectònica. De fet tota la ruta travessa un paisatge qualificat com a patrimoni de la Humanitat.

La denominada com GR 221 travessa Mallorca des d’Andratx fins a Pollença i ara incorpora un ramal cap al poble de Lloseta.

L’enllaç té el seu inici en la Plaça d’Espanya de Lloseta, segueix cap al cementiri i a continuació pel camí de s’Estorell fins a aconseguir l’antic camí d’Alaró a Mancor. Després s’arriba a Son Daviu, a Son Frau i a Biniatzent, i d’aquí a Mancor, poble que actualment ja està connectat amb el GR 221.

D’altra banda, el Consell de Mallorca també ha decidit incorporar un altre traçat cap a Lloseta que s’inicia en la finca i el refugi dels Tossals Verds i baixa fins a Son Ordines i després fins al nucli de Ayamans per a finalment acabar al poble.

No és est l’únic canvi que s’ha realitzat en la ruta de Pedra en Sec ja que s’han habilitat rutes a Palma i Santa Maria també.

D’aquesta manera, l’itinerari de la Ruta de Pedra en Sec passa de 299,56 quilòmetres a 364,2 quilòmetres, i deixa de ser lineal (d’Andratx a Pollença) per a incorporar diferents ramals per a connectar municipis del Raiguer i Palma. Aquesta ampliació també facilitarà l’arribada a la ruta a través del transport públic, una demanda històrica dels senderistes.

D’altra banda, segons va informar el Consell, es milloren els traçats per a garantir la seguretat, viabilitat i l’interès patrimonial i paisatgístic del recorregut.

El nou pla especial preveu, a més, la localització dels refugis necessaris per a cobrir la totalitat de la ruta: s’obriran nous a Esporles i Formentor, així com els ja prevists de Raixa i Galatzó

Leave a comment