Xerrar de Lloseta és xerrar de natura en estat pur. Més enllà del nucli urbá i gràcies a la seva proximitat a la Serra de Tramuntana el municipi és un paradís per a descobrir paisatges i per gaudir-ne amb diferents opcions que vos proposam. Lloseta pot ser punt de partida o d’arribada de diferents excursions que es poden realitzar fent senderisme, amb mountain bike o també amb bicicleta de carretera. Les més destacades altures properes al poble són la muntanya de s’Alcadena, el castell d’Alaró, la muntanya de Sant Miquel, els Tossals Verds i la muntanya de Sa Creu. Encara que no tots ells pertanyen al municipi de Lloseta, la seva proximitat fa que habitualment grups d’excursionistes comencin les caminades des d’aquí. Fins i tot val la pena calçar-se unes sabates esportives i sortir passejant per alguns dels camins de fora vila propers al poble.

Mountain Bike

Lloseta és un punt de partida fantàstic per realizar diferents recorreguts en bicicleta de muntanya mirant cap a les primeres estribacions de la Serra de Tramuntana. L’excursió més clàssica és la que arriba fins a la finca i al refugi dels Tossals Verds però hi ha infinitat de variants cap a la muntanya o també cap a pobles veïns ubicats ja en plena Serra com Biniamar, Mancor, Alaró, Selva o Caimari.

Fes click i descobreix infinitat de rutes registrades pels propis usuaris amb les seves experiències personals amb nivells de dificultat i distàncies molt diferents. Segur que trobes la teva. Cull la bici i gaudeix.

Trekking

Des de Lloseta es poden realitzar multitut de rutes amb diferents distàncies cap a la Serra de Tramuntana. Dos són els llocs amb més estirada al municipi: el Puig de S’Alcadena i l’altra és a la finca dels Tossals Verds. Però també se’n poden trobar de més llargues que comuniquen amb Lluc o Alaró, o bé més curtetes pels voltants del poble arribant a Sa Font des Patró, al Puig de Sa Creu, Biniatzet o Ses Cases Noves.

Fes click i descobreix les rutes registrades pels propis usuaris amb les seves experiències personals amb nivells de dificultat i distàncies diferents. Segur que trobes la teva. Posa’t les botes, camina i comença a gaudir.

Bicicleta en ruta

Lloseta és un bon punt de partida per accedir a bona part de Mallorca en bicicleta. Des dels encantadors pobles del Pla fins a la Serra de Tramuntana. També es pot arribar a tota la costa nord fins a Pollença o Alcúdia. Hi ha la posibilitat de completar la ruta verda de l’Oliva que travessa Caimari, Binibona, Campanet, Inca, Lloseta i Mancor de la Vall o la ruta Inca-Lloseta-Selva.

Fes click i descobreix rutes registrades pels propis usuaris amb les seves experiències personals amb nivells de dificultat i distàncies molt diferents. Segur que trobes la teva. Cull la bici i gaudeix.

Es tracta d’una excursió d’una gran bellesa i amb un paisatge ben variat que ens capfica als primers grans desnivells de la Serra de Tramuntana. No es un trajecte de dificultat extrema pero si que requereix estar en certa forma física al haver-hi moltes pujades i baixades al llarg de les quatre hores aproximades que dura el circuit.

La ruta comença a la plaça, passa pel cementiri i es dirigeix ​​a la possessió de s’Estorell, en paralel al torrent d’Almedrá. Abans d’arribar a les cases, caminant per dins d’un camp d’ametllers, desviam a l’esquerra per encarar la pujada cap a les cases velles de s’Estorell. Arribam després de poc més de mitja hora de caminada. Des d’aquí es pot contemplar una àmplia panoràmica, amb el Pla de Mallorca que es deixa entreveure per l’escletxa que fa el torrent d’Almadrà.

Seguint el camí en direcció nord, en pujada continua per les terres de conreu, arribam, després de mitja hora, a la font Nova, just després d’una petita caseta de muntanya. És un bon lloc per berenar i contemplar detingudament el penyal de s’Alcadena, situat just davant nostre. Per aquest camí ample que ens ha acompanyat fins ara, tres corbes més amunt, hem de deixar canviant a un amagat caminet de cabra que surt de dins d’un espès alzinar de les terres de Can Xalet. Passada una petita barrera, el camí puja insistentment fins a les Cases Noves, a una hora de la font Nova.

Ja de baixada cap a Mancor pel camí ample, trobem la Font Garrover, amb les velles oliveres a la vora del camí. En mitja hora més ens situem, després de baixar per un remarcable desnivell, a la vila de Mancor de la Vall, entrant pel camí que porta a Santa Llúcia.

Ens desviam a la dreta cap a les terres de Biniamar. Al final de la pujada, s’acaba l’asfalt i superem una barrera per passar cap Biniatzent, on ens podem aturar per veure la font d’en Patró.

Seguim el camí de baixada, que passa a la vora de les cases i travessa la comuna de Biniamar, entre la Plana Forana i Montaura. Arribam a Biniamar, després d’una hora de camí, i travessam en direcció a Lloseta on ens hi plantam després d’un poc més d’un quilòmetre de baixada continua. Veure recorregut

Es tracta d’una caminada agradable per les rodalies de Lloseta, amb una pujada inicial que s’ha d’acollir sense presses des d’on podrem gaudir d’una extensa panoràmica cap al Pla de Mallorca.

Sortint de la plaça de Lloseta ens dirigim cap al camp de futbol ubicat al costat de la muntanya. Allà agafam el camí que passa per les piscines municipals i, cent metres més amunt, ens desviam a l’esquerra per començar la pujada fins al cim de la muntanya de Lloseta.

Tot d’una el camí, que puja amb força, ja ens mostra bones vistes del Pla de Mallorca amb pobles escampats aquí i allà i Inca, més gran, també més a prop. El camí no té pèrdua i, després d’una hora llarga de pujada per l’interior d’un pinar, arribam a uns antics aljubs que ens serviran de referència per indicar que la pujada s’ha acabat. Llavors ens hem de desviar cap a l’Oest per un camí de cabra que envolta el cim de la muntanya i passa a l’altre vessant, amb el puig des Rafalet just davant.

Comença la baixada que ens situa, mitja hora més tard, a les terres de cultiu de Son Daviu. Distingim a l’esquerra un pou de coll ample de pedra i hi anam per pujar una mica i arribar a les cases, senzilles i solitàries, on la característica rusticitat d’aquella gent de muntanya queda ben patent.

La baixada, sempre cap a l’Oest, és constant i empinada, passa per la penya Roja i arriba a les terres de s’Estorell, al camí asfaltat que, cap a l’esquerra, ens retornarà a Lloseta pel cementiri i, finalment, arribam a la plaça, unes tres hores després de l’inici. Veure recorregut