Lloseta, poble de pa, poble de bons forns
La gastronomía és un dels grans atractius de Lloseta però no només pels seus bons restaurants sinó també pels seus forns on es prepara un pa artesà de qualitat, com s’ha fet tota la vida. Per aquersts motius els forns locals es troben inclosos dins la marca ‘Pa d’Aquí’ impulsada pel Govern i l’Ajuntament que és sinònim de garantia de bon producte.

Can Pistola, Can Campins, Forn de Baix i el Forn Nou han rebut aquesta distinció que garanteix que com a mínim, un 70% dels seus productes són d‘elaboració pròpia i baix uns distintius de qualitat elevats.

A més el consistori llosetí ja ha començat a realizar  iniciatives de promoció especial d‘aquests productes per reivindicar el valor del pa tradicional fet de forma artesanal davant els productes industrials precuinats que han proliferat els darrers anys. La primera d’elles es va dur a terme coincidint amb la celebració de la Fira de Sa Sabata.

Els establiments seleccionats son fàcils d’identificar gràcies a un vinil identificatiu amb la imatge gràfica de ‘Pa dAquí‘.

El regidor de Comerç, Francesc Abolafio ha explicat que: “a Lloseta tenim un petit comerç viu i uns forns amb uns productes d‘alta qualitat que val la pena que siguin coneguts no només entre els llosetins sinó també a la comarca. Creim que aquest segell suposa una empenta per aquests negocis”. Abolafio ha indicat que, “amb els recursos que tenim, estam fent tot el possible per donar suport als nostres petits empresaris i comerciants per què fan una gran feina per dinamitzar econòmica i socialment el poble”.

Des d‘aquest projecte també es vol fer feina per assegurar el relleu generacional dels actuals forners i aconseguir que mantinguin viva la manera tradicional de treballar el pa.

PA DAQUÍ, forn i tradició”, és un projecte de l’Associació de Forners i Pastissers i de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) al qual s’espera que s’hi acullin els més de 280 forns tradicionals que es considera que hi ha a Mallorca. L’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) ha estat l’encarregada d’implantació de la marca al municipi, contractada per l’Ajuntament gràcies a la participació del SOIB i el cofinançament del SEPE.

Leave a comment