Lloseta, punt de trobada de rutes ciclistes

Més de 150.000 ciclistes hauran passat per Mallorca aquesta primavera en el que suposa un record absolut pel que fa a aquest tipus de turisme.

Una part cada vegada més important d’aquest trànsit ciclista passa per Lloseta. I això es nota a les carreteres, als carrers del poble i també a les places. Cada dia és freqüent veure grups nombrosos de ciclistes que fan parada a Lloseta per reposar forces.

El poble s’ha convertit, per als ciclistes estrangers, en un petit creuer de camins entre rutes ciclistes de diferent estil. Per una part Lloseta és una porta als paisatges extraordinàries de la Serra de Tramuntana i per l’altra és també un nexe d’unió cap a la zona del Raiguer i del Pla de Mallorca.

El Govern balear te incloses dues rutes que passen per Lloseta. Per una part recomana la ruta amb començament i punt final a Inca passant per Lloseta i Selva. D’altra banda també recomana la ruta de l’Oliva que transcorre per Caimari, Binibona, Campanet, Inca per aturar-se a Lloseta i arribar fins a Mancor de la Vall.

ciclisme llosetaD’altra banda el darrer pla de rutes cicloturístiques elaborat pel Consell de Mallorca confirma aquest paper de creuer de camins.

Així per una part recomana dues rutes cap a la Serra de Tramuntana. La primera d’elles parteix de Lloseta i arriba a Bunyola després de passar pel coll de Tofla, el poble d’Alaró i el d’Orient i també pel coll d’Honor.

La segona ruta aniría desde Lloseta fins a Biniamar i Selva per després partir cap al Santuari de Lluc. En tots dos casos son rutes que precisen entrenament previ i un bon estat de forma però que compensen amb paisatges espectaculars i vistes increïbles.

Per un altre costat, des de Lloseta es pot realitzar un altre recorregut ple de contrasts i ben representatiu de la comarca del Raiguer. És la denominada ruta de les ermites per què inclou aturades inoblidables per la seva bellesa a Santa Llúcia, al municipi de Mancor i a Santa Magdalena, en aquest cas a Inca.

 

Desenes de quilòmetres disponibles per que rodis amb llibertat i un punt en comú; Lloseta. Si ets ciclista, ets benvingut.

Leave a comment